Karara çıkmış dosya ne zaman kesinleşir?
Dosya durumu belirlendi. Ne zaman kesinleşecek? Mahkeme kararı taraflara tebliğ edildikten sonra itiraz süresi içinde karara itiraz edilmezse veya bu süre içinde karar verilirse kararın kesinleşmesi için gereken süreye uyulmuş olur. Bu nedenle itiraz süresi içinde karar kesinleşmez.
E-devlette dosya durumu karara çıkmış ne demek?
Dava e-devlet üzerinden karara bağlanmışsa bu ne anlama geliyor? E-devlet üzerinden dava kararı aldıysanız, davaya ilişkin mahkemenin kararı kesinleşmiş demektir. Bu sonuca göre; dava kabul edilebilir, reddedilebilir veya kısmen kabul edilip reddedilebilir.
Karara çıkmış dosya iptal edilir mi?
Dosyada bir karar verildiğinde karar kesinleşir, uygulanır ve kararda hiçbir zaman değişiklik yapılamaz.
Dava dosyası kararı çıkmış nasıl öğrenilir?
UYAP Bilgi Sistemi aracılığıyla davanızın güncel durumunu öğrenebilir, evrak gönderebilir ve gerekirse ücret/masraf/tahsilat işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Dosyanızın ilerleme bilgilerinde yapılan son işlemi takip ederek davanızın güncel durumu hakkında bilgi alabilirsiniz.
Mahkeme kararı kaç gün sonra kesinleşir?
Temyizi gören üst mahkemeler kararı hukuka uygun görürse karar kesinleşir. İlk derece mahkemesinin kararı verildikten sonra, hukuk davalarında gerekli kararın açıklanması için temyiz başvurusunda bulunma süresi iki haftadır.
Karara çıkmış boşanma davası iptal edilir mi?
Nihai karar hukuken bağlayıcıdır ve artık taraflar için geçerlidir. Boşanma kararı kesinleştikten sonra boşanma protokolü de yürürlüğe girer ve artık bu protokolü iptal etmek mümkün değildir.
Duruşma olmadan karara çıkmış ne demek?
6100 sayılı HMK’nın 353/1-b-2. fıkrasında: “Duruşmada bir kusur bulunmamakla birlikte, kanunun olaya uygulanmasında hata vardır ve yeniden yargılamaya gerek yoktur veya kararın gerekçesinde hata varsa, bu konuda duruşma yapılmaksızın düzeltme yoluyla yeniden karar verilir.” denilmektedir.
Kapanan dava dosyası e-devletten ne zaman düşer?
Kapalı icra dosyası e-devlete ne zaman teslim edilir? Kapalı icra dosyası icra makamının yoğunluğuna göre 1-2 gün sürmektedir.
Gerekçeli karar ne zaman kesinleşir?
Gerekçeli kararın kendilerine tebliğinden itibaren taraflar, kararın kesinleştiğini gösteren bir temyiz dosyasının sunulması kaydıyla, karara karşı iki (2) haftalık itiraz süresine sahiptir.
Karara çıkmış dava geri çekilir mi?
Davadan çekilme şartları 6100 sayılı Medeni Kanun’un 123. maddesinde sayılmıştır. Bu maddede: “Davacı, hüküm kesinleşinceye kadar ancak davalının açık rızasıyla davadan çekilebilir.” hükmü yer almaktadır. Davalının açık rızası olmaksızın davadan çekilmek yasaktır.
İstinafa giden dosya durumu nasıl öğrenilir?
Vatandaşların Temyiz Mahkemesi’ne sorduğu en yaygın sorulardan biri, dava dosyası keşif sürecinin nasıl işlediğidir. Davanın durumunu öğrenmenin birincil yolu e-devlet uygulamasıdır. E-devlete giriş yaptıktan sonra, mahkeme dosyası keşfine giden bağlantıları takip etmelisiniz.
Boşanma davası karara çıktıktan sonra ne olur?
Hakim boşanma kararını verdikten sonra gerekçeli boşanma kararı yazılır ve taraflara iletilir. Taraflara iletildikten sonraki iki hafta içinde taraflar, varsa itirazlarını temyiz yoluyla sunarlar. Bu temyiz aşamasını başlatır. Ancak, temyiz başvurusu yapılmazsa boşanma kararı kesindir.
Karara çıkmış dosya ne zaman açıklanır?
Davanın tamamlanması ve sonuçlandırılması, itiraz süreci dahil olmak üzere yaklaşık 15 gün sürmektedir. Tamamlanan dava ve hakim kararı 15 gün içinde taraflara yazılı olarak tebliğ edilmektedir.
Dava dosyası ne zaman kesinleşir?
Kararın kesinleşmesi için tüm yasal yolların tüketilmiş olması veya uygulanma şansının olmaması gerekir. Daha açık bir ifadeyle, temyiz başvurusu yapılmayan karar ancak temyiz süresi dolduğunda kesinleşir. Örneğin, ceza mahkemesinin kararı kesin bir karar değildir.
Dava dosyasının sonucunu nasıl öğrenebilirim?
Adıma sunulan dosyaların içeriklerini nereden sorgulayabilirim? Belirttiğiniz konu ile ilgili bilgiye Adalet Bakanlığı’nın www..tr adresindeki e-Hizmetler bölümünde yer alan Dava Dosyası Sorgulama servisinden ulaşabilirsiniz.
Dava sonucu ne zaman kesinleşir?
Gerekçeli kararın kendilerine tebliğinden itibaren taraflar, kararın kesinleştiğini gösteren bir temyiz dosyasının sunulması kaydıyla, karara karşı iki (2) haftalık itiraz süresine sahiptir.
Kesin karar için kesinleşme şerhi gerekir mi?
Mahkeme, yargılama sonunda alınan kararın kesinleştiğine dair nihai bir görüş alacaktır. Bu raporun alınabilmesi için kararın kesin olması gerekir.
Gerekçeli karar kaç günde tebliğ edilir?
Gerekçeli karar ne zaman tebliğ edilir? Gerekçeli karar, yayımlandıktan ve imzalandıktan hemen sonra taraflara tebliğ edilmelidir. Özellikle taraflar için süre, kararın taraflara tebliğ edilmesiyle başlar. Kanunda taraflara tebliğ için genel bir süre sınırı yoktur.
Karara çıkan boşanma davası ne zaman sonuçlanır?
İtiraz edilmediği takdirde, tebliğ tarihinden itibaren iki haftalık sürenin geçmesiyle karar kesinleşir ve boşanma kesinleşir.
Tavsiyeli Bağlantılar: Ev Telefonu Kimin Adına