2024’te olta balıkçılığı yasak mı?
En sık sorulan sorulardan biri de 2024 balıkçılık sezonunun ne zaman başlayacağıdır. 2024-2025 sezonu için balıkçılık yasağı 1 Eylül’de kaldırılacak.
Serpme AG yasak mı?
Avlanma sahasında her türlü ağın (kanatlı ağ, gergili ağ, sürüklemeli ağ, çevirmeli ağ, yayma ağ ve benzeri) bulundurulması ve kullanılması yasaktır; ancak besleme solungaç ağları hariçtir.
Kıyıya ağ atmak yasak mı?
Paraşüt, yaylı ağ, solungaç ağı gibi avlanma araç ve gereçlerinin kullanılması yasak olup, bu tür avlanmalarda 500 TL’den 5 bin TL’ye kadar idari para cezası uygulanacaktır.
Paragat yasak mı?
Ayrıca, Ticari su ürünleri avcılığını düzenleyen 3/1 sayılı Tebliğin 15 inci maddesinin 4 üncü fıkrası ile 20 nci maddesinin (c) bendinde, uzun olta ile kalkan balığı avcılığının yasak olduğu ifade edilmektedir.
Kıyıdan olta balıkçılığı serbest mi?
1 Eylül 2023’te başlayan 2023-2024 balıkçılık sezonu bugün sona erdi. Denizde avlanma yasağı, endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemileri için geçerlidir. Kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçılar yasaktan muaftır. Balıkçılık sezonu sona erdi.
Olta av yasağı ne zaman?
1 Eylül 2023’te başlayan 2023-2024 balıkçılık sezonu tüm denizlerimizde 15 Nisan 2024’te sona erdi. Sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması amacıyla 15 Nisan-1 Eylül tarihleri arasında su ürünleri yetiştiriciliğinde avcılık yasaklanacak.
Tırıvırı ağ neden yasak?
Sadece balıklara değil, daha önce bu ağa yakalanan balıkları yiyen her türlü hayvana da zarar veriyor, özellikle akarsulardaki su çekildiğinde, daralan su yataklarında veya sel sırasında kıyıya ulaşan kollarda.
Balıkçılık belgesi nasıl alınır 2024?
Bu belgeyi almak için ilgili evrakları hazırlamanız, gerekli sağlık raporunu almanız, belge ücretini ödemeniz ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Gerekli işlemleri tamamladıktan ve sertifikanızı aldıktan sonra amatör balıkçılık yapabilirsiniz.
Lambuka avı yasak mı?
Avlanacağınız bölgede varlığını balıkların kaçıp denize atlamasından anlayabilirsiniz. Ülkemizde Akdeniz’de ağustos ortasından eylül sonuna kadar avlanabilmektedir.
Gümüş balığı tutmak yasak mı?
Çim sazanı, iç sular dahil tüm sularımızda avlanması ve toplanması yasak olan bir türdür. Sazan, yayın balığı ve gümüş böceği avcılığı 15 Mart’tan 15 Haziran’a kadar yasaktır.
Balık tuzağı yasak mı?
Ÿ Olta iğnesi, parakete, testere, zıpkın, pens ve sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır. Av sahasında her türlü ağ (hendek ağı, germe ağı, trol ağı, çevirme ağı, yayma ağı vb.) bulundurulması ve kullanılması, besleme solungaç ağı hariç, yasaktır.
Gece ışıkla balık avı yasak mı?
Rekreasyonel amaçlı balıkçılıkta her türlü ışık türünün avcılık amaçlı kullanımı yasaktır.
Zıpkınla dalmak yasak mı?
“MADDE 20 – (3) Avcılıkta kullanılan zıpkın ve benzeri araç ve gereçler, donanımlı dalgıç ve su altı araçlarında bulundurulamaz ve kullanılamaz; su ürünleri avcılığı yapılamaz.”
Limanda olta ile balık tutmak yasak mı?
Liman işletme sahaları ve rıhtımlarda; Araç dışında beklemek, aracı yıkamak, uyumak, yemek pişirmek, oturmak veya balık tutmak yasaktır.
Teknede balık tutmak için belge gerekli mi?
MADDE 3 – (1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan gerçek kişiler, bu Genelgede belirtilen yasaklara, kısıtlamalara ve sorumluluklara uymak kaydıyla amatör balıkçılık yapabilirler. Bu kişiler başvuruda bulunmaları halinde, il ve ilçe müdürlüklerinden düzenlenecek “Amatör Balıkçılık Belgesi” ile düzenlenecek belgenin geçerlilik süresi, düzenlendiği tarihten itibaren iki yıldır.
Olta ile balık tutmak ne zaman serbest?
15 Nisan’da yürürlüğe girecek denizlerdeki av yasağının, endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemilerini (gırgır ve trol tekneleri) de kapsayacağını vurgulayan Yumaklı, kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçıların bu yasaktan muaf tutulduğunu ve avcılığa devam edebileceklerini belirtti.
Barajlarda olta balıkçılığı yasak mı?
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen güvenlik alanı içerisinde kalan barajlarda avcılık tehlikeli ve yasaktır. Balık asansörlerinde, balık geçitlerinde ve balık göç yapılarında su ürünleri avcılığı yasaktır.
Limanda olta ile balık tutmak yasak mı?
Liman işletme sahaları ve rıhtımlarda; Araç dışında beklemek, aracı yıkamak, uyumak, yemek pişirmek, oturmak veya balık tutmak yasaktır.
Tatlı su olta balıkçılığı yasak mı?
15 Aralık – 31 Mart tarihleri arasında tüm iç sularda balıkçılık yasaktır.